Foto:XescoMas

benvinguts al blog..

..recull de vies d'escalada -(E)/Es. obertes o repetides, itineraris d'esquí de muntanya -(EM)/Esq. altres activitats (marxes - (EMA)/Mar., barrancs - (EMB)/TBar.), btt - (EMBTT) i moments al voltant de la màgia de la muntanya nua, on el silenci irromp

A l'apartat de Directori hi trobareu les piulades de les vies, itineraris i altres organitzats per escoles d'escalada, dificultat del descens, distància de la marxa i dificultat del barranc, i per ordre alfabètic. Si al clicar no s'obra l'enllaç, buscar-ho a través del google! coses de la tecnologia ...

"...a voltes a la cerca de propostes inèdites o poc repetides... a la cerca d'allò desconegut on encara s'hi amaga l'aventura i el seductor univers del risc benentès..."

14 de febr. 2008

Solsonès. Guia d'escalades

Escalant la Somni Pirata a Canalda amb el sector esportiu de la Creu del Codó al fons (Foto:EduPlana)
.
En Josep Mª Cases (en Xuxe), oberturista incondicional del Solsonès i precursor de noves generacions d'escaladors, va editar, l'estiu del 2006, el que és el primer llibre de ressenyes de la comarca (184pp.). En ell hi trobarem la info de totes les escoles presents (amb més de 25 sectors) i de pràcticament totes les vies que hi ha actualment (només se n'escapen les obertures més recents). També s'hi acompanyen els croquis de com arribar a la zona i la info bàsica per a cada escalada (material, dificultat, accés i descens). A tenir en compte però l'estil propi de les escalades al Solsonès, on sovint la roca bona és, en altres escoles, roca discreta, i vies equipades sovint són vies poc equipades amb els paràmetres més "esportius" que miren de marcar els canons de la seguretat i l'exposició actualment. En definitiva, un exhaustiu recull de la gran quantitat de zones i vies presents a la comarca, sovint molt desconegudes, i espai genuí per l'aventura, la sol.litud i el paisatge nu d'aquest territori.



Portada del llibre i article del dia de la presentació del mateix

El llibre es pot trobar en diverses botigues de muntanya arreu de Catalunya. A Solsona es ven en diversos comerços, i en horari no comercial també es pot trobar al bar La Roella, que alhora té les ressenyes i el llibre de piades de la comarca.

Bones escalades!

Escalant la via Somni Pirata a Canalda (Foto:EduPlana)